Het openen van een beleggersrekening bij Centraal Beheer

Het openen van een beleggersrekening bij Centraal Beheer is een rechtlijnig proces. Het vindt volledig online plaats. Bij Centraal Beheer heb je de mogelijkheid om beheerd te beleggen. Je maakt de keuze tussen twee verschillende opties. Dat zijn Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen. De procedure om een rekening te openen verloopt nagenoeg op identieke wijze.

Kies het type beleggen dat bij je past

Om een beleggersrekening te openen ga je allereerst naar de website van Centraal Beheer: https://www.centraalbeheer.nl/. Selecteer “Producten” in het menu bovenaan het scherm. Kies vervolgens voor “Beleggen” en klik op “Onze Beleggingsproducten”. Je komt in een nieuw scherm terecht. Klik daarin op de grote, oranje button met “Kies Gemaksbeleggen of Fondsbeleggen”. Selecteer vervolgens “Meer over Gemaksbeleggen” als deze optie je voorkeur geniet. Kies voor “Meer over Fondsbeleggen” als je zelf iets meer de touwtjes in handen wilt hebben. Voor dit voorbeeld is gekozen voor Fondsbeleggen.

Begin met je aanvraag bij Centraal Beheer

Klik in het volgende scherm op “Start met Fondsbeleggen”. Je komt dan in het onderstaande scherm terecht.

Vul je persoonsgegevens, contactgegevens en adresgegevens naar waarheid in. Onderaan geef je aan of je nog een rekeninghouder op wenst te geven. Klik op “Extra Gegevens” om door te gaan naar de volgende stap.

Geef je bankgegevens op in stap 2

Centraal Beheer heeft een tegenrekening nodig om je aanvraag te vervolgen. Dit is de rekening waarmee je geld overmaakt naar en opneemt van je Fondsbeleggenrekening. Klik op “Overzicht” om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 3: het controleren van je gegevens

In deze stap zie je nog een keer de gegevens die je hebt ingevoerd. Controleer deze zorgvuldig. Onderaan dien je het vakje met “Ik ga akkoord met het volgende” aan te vinken. Daarmee geef je aan dat je belastingplichtig bent in Nederland en dat je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor de financiële risico’s van beleggen. Daarnaast ga je akkoord met het privacy statement van Centraal Beheer. Door op “Fondsvoorwaarden” en “Kosten” te klikken krijg je meer informatie over deze onderwerpen te zien. Klik op “Rekening openen” wanneer je overal mee akkoord gaat.

Maak €0,01 over via iDEAL of een bankoverschrijving

Om je aanvraag af te ronden dien je eenmalig €0,01 op je beleggersrekening te storten. Dat is uit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk. Je verifieert hiermee je identiteit en je tegenrekening. Centraal Beheer laat je kiezen tussen “iDeal” en “Zelf overmaken”. Via iDEAL verloopt het proces hoogstwaarschijnlijk een stukje sneller. Selecteer de bank van je tegenrekening. Je komt in de omgeving van deze bank terecht. Maak vervolgens €0,01 over op de manier die je gewend bent. Je aanvraag is hiermee voltooid.

16 februari 2021
Was this article helpful?