Een account aanmaken bij eToro

Om gebruik te maken van de diensten van online broker eToro dien je over een account te beschikken. Die maak je in een paar stappen aan. Bij eToro krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een proefaccount. Je bent daarmee in staat om met €100.000,- nepgeld te beleggen. In dit voorbeeld maken we een echt account aan.

Het registreren van je naam en e-mailadres

Om een account aan te maken bij eToro ga je eerst naar de Nederlandstalige versie van de homepage: https://www.etoro.com/nl/. Rechtsboven in de hoek klik je op “Inloggen”. Klik vervolgens onderin op “Registreren”. Je komt in het onderstaande menu terecht.

Je dient een gebruikersnaam te kiezen, een gebruikt e-mailadres op te geven en een wachtwoord in te voeren. Daarnaast moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden van eToro en aangeven dat je bekend bent met het privacy- en cookiebeleid. Klik daarna op “Account Aanmaken”.eToro stuurt je vervolgens een e-mailbericht naar het opgegeven e-mailadres. Daarin staat een link. Door daarop te klikken ga je verder naar de volgende stap.

Het doorgeven van je persoonsgegevens

Door op de link te klikken ga je onmiddellijk naar het handelsplatform van eToro. Dit is echter nog niet de laatste stap in je aanvraag. Klik linksboven in het scherm op “Profiel voltooien”. In de volgende stappen geef je persoonlijke gegevens zoals je naam, adres en paspoortnummer op. Daarna checkt eToro wat je financiële kennis betreffende het handelen in beleggingsinstrumenten is. Een voorbeeld van een van de vragen zie je in de onderstaande afbeelding.

eToro laat je heel wat vragen beantwoorden. Die zijn indicatief. Voor de goedkeuring van je aanvraag maakt het niet uit hoe je ze beantwoord. Het is hoe dan ook toegestaan om een account aan te maken. In een van de laatste stappen vraagt eToro hoe je verder wilt gaan, zoals aangegeven in de afbeelding die hieronder staat.

Het afronden van je aanvraag bij eToro

Je kiest voor “Bevestiging Afronden” of “Doorgaan naar storting”. In dit voorbeeld kiezen we voor “Bevestiging Afronden”. Je dient je telefoonnummer op te geven en ontvangt vervolgens een sms-bericht ter confirmatie. Daarin staat een verificatiecode die je in je browser invoert om verder te gaan. In de daaropvolgende stap vraag eToro om een kopie van je paspoort of identiteitskaart door te sturen. Zorg ervoor dat je op de foto herkenbaar bent en de gegevens duidelijk te lezen zijn. eToro vraagt om een rekening met je adresgegevens. Dat is noodzakelijk om je adres te bevestigen. Stuur een kopie van een rekening die niet ouder dan drie maanden is en waarop je adresgegevens staan. Gegevens over de transactie maak je desgewenst onleesbaar. In de laatste stap van je aanvraag vraagt eToro om je burgerservicenummer. Geef deze door en wacht op een reactie van eToro. Indien alles correct is ingevuld begin je binnen een paar werkdagen met beleggen.

15 februari 2021
Was this article helpful?