Een aankoop doen bij de Saxo Bank

Bij de Saxo Bank beleggen klanten geheel zelfstandig. Je kiest uit duizenden beleggingsproducten over de hele wereld. Om een aankoop te doen dien je eerst in te loggen op je account bij de Saxo Bank. Ga daarvoor naar https://www.home.saxo/nl-nl. Klik vervolgens rechts bovenin op de button met “Aanmelden”. Het onderstaande scherm verschijnt.

Vul je naam en wachtwoord in en klik op “Inloggen”.

Het beleggersplatform van de Saxo Bank

Je zit nu op het beleggersplatform van de Saxo Bank. Links in beeld zie je de beschikbare beleggingsinstrumenten. Door gebruik te maken van de filters maak je een selectie. Je kiest bijvoorbeeld voor aandelen, obligaties of ETF’s. Desgewenst maak je zelf een filter aan om een selectie te maken van specifieke producten. Daarnaast is het mogelijk om bovenin via de zoekbalk beleggingsinstrumenten te vinden. Wanneer je op een instrument klikt, dan verschijnt links in beeld een grafiek met de koers en andere relevante informatie.

Het aankopen van een beleggingsinstrument

Wanneer je zeker bent van een product, dan is het tijd om over te gaan op aankoop. Rechts in beeld staat de grafiek met gegevens van het geselecteerde beleggingsinstrument. Klik op de blauwe knop met “Transactie”. Er verschijnt een pop-up menu. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet. In dit voorbeeld is gekozen voor het Royal Philips Electronics N.V.

Het uitvoeren van een transactie

In dit menu geef je de details van je transactie door. Je kiest het aantal dat je van het geselecteerde beleggingsinstrument wenst te kopen. Desgewenst geef je speciale orders door. Selecteer bijvoorbeeld een limiet of een stop loss. Door op “Winst nemen / Verlies stoppen toevoegen” te klikken beschik je over nog meer opties. Wanneer je zeker bent van je aankoop klik je onderaan op “Plaats order”.

15 februari 2021
Was this article helpful?