Een aankoop doen bij AvaTrade

Bij AvaTrade verhandel je beleggingsproducten in een paar simpele stappen. Klanten kiezen uit talloze posities, zoals aandelen, indexen en obligaties. Om te beginnen log je in op je account bij AvaTrade. Ga naar de homepage: https://www.avatrade.nl/, en klik rechts bovenin op “Inloggen”. Je komt in het onderstaande menu terecht.

Voer je naam en wachtwoord in en klik op “Log In”.

Kies de beleggingspositie die je in wenst te nemen

Nadat je bent ingelogd kom je in het hoofdscherm van AvaTrade terecht. Hier zie je en overzicht van alle beleggingsproducten die deze broker aanbiedt. Aan de linkerkant selecteer je een categorie. Daar zit bijvoorbeeld de optie tussen om de Grootste Stijgers en de Meest Verkochte tevoorschijn te halen. Door een product te selecteren zie je de koers over de afgelopen periode. De duur van deze periode stel je handmatig in. Naast elke positie staan de buttons “Kopen” en “Verkopen”. Klik op “Kopen” wanneer je helemaal zeker bent van het geselecteerde product. Aan de rechterkant van je scherm verschijnt een menu. In het voorbeeld is gekozen voor aandelen van Adidas. Je ziet hieronder het bijbehorende scherm.

Ga over tot het aankopen van een beleggingsproduct

Bovenin het menu zie je de prijs voor het aan- en verkopen van het betreffende product. Hierdoor weet je ook meteen wat de spread is. Vlak daaronder geef je aan hoeveel je wenst te kopen. Bij AvaTrade is het mogelijk om specifieke orders door te geven. Dat zijn “Uitvoeren als de koers het volgende niveau heeft bereikt”, “Takeprofit” en “Stoploss”. Je bent dus in staat om aan- en verkopen van tevoren in te plannen.

Het uitvoeren van de geselecteerde producten

Geef de specificaties van je aankoop door en controleer deze voordat je overgaat tot het kopen van de beleggingsposities. Klik op “Kopen” om door te gaan met de transactie. AvaTrade vraagt je om je gewenste betalingsmethode te selecteren. Wanneer je voor iDEAL kiest, dan stuurt de broker je automatisch door naar de omgeving van je eigen bank. Rond de betaling af op de manier die je gewend bent.

17 februari 2021
Was this article helpful?