Geld storten op je account bij AvaTrade

Om te beginnen met beleggen bij AvaTrade dien je geld op je account te storten. Hiermee verifieert AvaTrade ook meteen wie je bent. Er zijn twee manieren om voor het eerst in te loggen. AvaTrade maakt daarbij gebruik van twee verschillende inlogschermen. Na het aanmaken van een account ontvang je een e-mail van AvaTrade. Klik hierin op “Login” om rechtstreeks in het inlogscherm terecht te komen. Dat is hieronder afgebeeld.

Voor de alternatieve methode ga je naar https://www.avatrade.nl/. Klik vervolgens bovenin op “Inloggen”. Dat inlogscherm is hieronder weergegeven.

Voer je gegevens in en klik vervolgens op “Log in” of “Inloggen”, afhankelijk van de optie die je gekozen hebt.

Het starten van een transactie

Nadat je bent ingelogd kom je in het hoofdscherm van AvaTrade terecht. Je ziet onder andere koersen van de beschikbare beleggingsproducten en gegevens over je eigen posities. Om geld over te maken klik je bovenin het scherm op “Storten”. Je komt in het onderstaande scherm terecht.

Kies je betaalmethode

De vier betaalmethodes die worden weergegeven in de vakjes zijn “Visa Mastercard”, ”Wire Transfer”, “E-Wallet” en “PayPal”. In eerste instantie staat daar dus geen iDEAL tussen. Nederlandse gebruikers vinden deze optie echter onder “E-Wallet”. Dit is afgebeeld in de onderstaande afbeelding.

Aangezien iDEAL de meest gebruikte betaalmethode in ons land is, maken we hier gebruik van in dit voorbeeld. Selecteer iDEAL en geef het bedrag op dat je over wenst te maken. Dit dient minstens €100,- en maximaal €12.000,- te zijn. Klik daarna op “Volgende”.

Selecteer je bank en rond de betaling af

AvaTrade vraagt om de voor- en achternaam van de rekeninghouder. Als het goed is, zijn deze standaard ingevuld. Voer deze handmatig in wanneer dat niet het geval is. Selecteer daarna de bank waarvandaan je het geld over wenst te boeken. AvaTrade stuurt je door naar de omgeving van je bank. Je rondt de betaling af op de manier die je gewend bent.

17 februari 2021
Was this article helpful?