Een aankoop doen bij Trading 212

Met een account bij Trading 212 verhandel je in een paar stappen beleggingsproducten. Ga allereerst naar https://www.trading212.com/nl?hl=BE. Klik rechts bovenin het scherm op “Inloggen”. Voer je e-mailadres of gebruikersnaam en je wachtwoord in. Klik wederom op “Inloggen”.

Selecteer het beleggingsproduct dat je wenst aan te kopen

Je bent nu in het hoofdscherm van het platform van Trading 212. Door links op het pijltje te klikken is het mogelijk om producten te sorteren en te selecteren. Je ziet koersen en de aan- en verkoopprijs. Door op “Kopen” of “Verkopen” te klikken begin je een transactie. Handmatig naar een product zoeken behoort eveneens tot de mogelijkheden. Om dat te doen klik je onderaan in je scherm op het klokje. Selecteer vervolgens “Nieuwe Order”. Het onderstaande scherm verschijnt.

Het is mogelijk dat je al precies weet welk beleggingsproduct je gaat kopen. Typ dan de naam in de zoekbalk. In de lijst blijven dan alleen instrumenten staan waarvan de naam overeenkomt met de ingevoerde zoekterm. Klik op het product dat je wenst te kopen.

Koop een beleggingsinstrument bij Trading 212

Nadat je een product hebt gekozen kom je in het onderstaande scherm terecht. Voor dit voorbeeld is gekozen voor aandelen van Vodafone.

Je ziet drie opties om een product aan te kopen. Dat zijn Markt, Limiet/Stop, en OCO. Door op “Markt” te klikken koop je een beleggingsinstrument direct aan. Als je naar “Limiet/Stop” gaat, dan geef je limieten aan om een product te kopen of juist te verkopen. OCO is lang niet bij alle brokers beschikbaar. Het staat voor One Cancels the Other. Je geeft twee orders op. Wanneer één van de twee uitgevoerd is, dan wordt de andere geannuleerd. Met de blauwe slider geef je het aantal aan dat je van het betreffende product wilt kopen. Klik onderaan op “Kopen” om je order te bevestigen en uit te voeren. Voor de betaling maakt Trading 212 gebruik van het geld dat je op je account het staan.

17 februari 2021
Was this article helpful?