Geld storten op je beleggersrekening bij de Saxo Bank

Om te beginnen met beleggen bij de Saxo Bank is het noodzakelijk dat je geld op je rekening hebt staan. Een beleggersrekening bij deze online broker functioneert grotendeels op dezelfde manier als een standaard bankrekening. Om in te loggen ga open je de website: https://tradergo.binckbank.com/login/?lang=nl&login=12863889. Het onderstaande scherm verschijnt.

Vul je gebruikersnaam (ID) en wachtwoord in. Klik vervolgens op “Inloggen”.

Het starten van een overschrijving

Je bent nu op het handelsplatform van de Saxo Bank terechtgekomen. Het overzicht laat je de beschikbare beleggingsinstrumenten en bijbehorende koersen zien. In de onderste balk staat een oranje icoontje. Wanneer je de muiscursor hierop houdt verschijnt de tekst Financieringsopties. Klik op dit icoontje. Je krijgt nu de verschillende mogelijkheden te zien om geld over te maken en op te nemen. Dit is in de onderstaande afbeelding weergegeven.

Kies de manier van overschrijven

Er zijn een paar methodes om geld op je account bij de Saxo Bank te storten. Klik op “Creditcard/bankbas” wanneer je geld wenst over te maken met je creditcard. Het is niet mogelijk om via dit menu gebruik te maken van iDEAL. De derde optie in de lijst is “Bankoverschrijving”. Dit is voor de meeste inwoners van Nederland de gangbare methode om geld over te schrijven. Klik hierop en kies onder Overboekingsvaluta voor “EUR”. Selecteer onder “Rekening-ID” het nummer van jouw rekening bij de Saxo Bank.

Stort het geld naar je rekening bij de Saxo Bank

Na het selecteren van je rekening verschijnen de gegevens die je nodig hebt om een bankoverschrijving uit te voeren. Internetbankieren is de snelste manier om geld over te boeken. Log daarvoor in bij de bank waarvandaan je het geld wenst over te storten. Vul de gegevens van je rekening bij de Saxo Bank in en rond de betaling af op de manier die je gewend bent.

15 februari 2021
Was this article helpful?