Een aankoop doen met je ASN Beleggersrekening

Bij de ASN Bank investeer je in een paar stappen geld in het door jou gekozen Fonds. Wanneer je hebt gekozen voor ASN Doelbeleggen, dan kies je uit 5 verschillende fondsen. Via een ASN Beleggersrekening heb je de mogelijkheid om in 12 fondsen te investeren. Om te beleggen dien je geld op je beleggersrekening bij de ASN te hebben staan.

Twee manieren om geld te beleggen

De ASN Bank geeft klanten de gelegenheid om op twee verschillende manieren geld in fondsen te investeren. Je hebt de mogelijkheid om eenmalig of periodiek geld naar in een fonds te beleggen. Bij periodiek beleggen kies je uit maandelijks, per kwartaal, per halfjaar of jaarlijks. Beide manieren van beleggen verlopen grotendeels op dezelfde wijze.

Log in bij de ASN Bank

De eerste stap is inloggen bij de ASN Bank. Dat doe je door naar www.asnbank.nl te gaan. Rechts bovenin klik je op ‘inloggen’. Voer je inloggegevens in om in het overzicht van je rekeningen bij de ASN Bank te komen. Onder het kopje ‘Beleggen’ staat je beleggersrekening. Rechts naast de rekening staat een groen vakje met een pijl. Door hierop te klikken verschijnt een selectiemenu. Selecteer ‘Order inleggen’ om geld in een fonds te investeren. Het onderstaande scherm verschijnt.

De specificaties van je aankoop

In dit menu geef je de details van je aankoop door. Onder ‘Wat wilt u doen’ kies je uit ‘Fonds aankopen’ of ‘Fonds periodiek aankopen’. Als je voor de eerste optie kiest, dan hoef je daarna slechts twee specificaties door te geven. Dat is het fonds waar je in wilt investeren en het bedrag dat je in wilt leggen. Op https://www.asnbank.nl/beleggen/beleggingsrekening/beleggingsfondsen.html vind je meer informatie over de verschillende fondsen bij de ASN Bank. Periodiek geld inleggen verloopt op dezelfde manier. Je dient alleen nog door te geven hoe vaak je geld wilt inleggen en wat de startdatum is. Let er wel op dat je voldoende geld op je beleggersrekening hebt staan om aankopen te mogen doen. De makkelijkste manier om dit te garanderen is om hetzelfde bedrag in dezelfde termijnen over te boeken naar je beleggersrekening bij de ASN Bank.

16 februari 2021
Was this article helpful?