Geld storten op je beleggersrekening bij de ING

Om te beginnen met beleggen bij de ING stort je geld op je rekening. Dat doe je gewoon via de omgeving van deze bank. Ga naar https://www.ing.nl/particulier/index.html. Klik rechts bovenin het scherm op “Inloggen”. Vul vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik wederom op “Inloggen”. De ING Bank stuurt een SMS bericht naar het bij hun geregistreerde telefoonnummer. Hierin staat een code van 6 tekens. Voer deze in en druk op “Inloggen”.

Selecteer je beleggersrekening

Je bent nu in het overzicht van de producten die je bij de ING afneemt aangekomen. Als het goed is staat daar tenminste een betaalrekening en een beleggersrekening tussen. Klik op het veld met je beleggersrekening. In het volgende scherm zie je een overzicht van alles wat met je beleggingen te maken heeft. De ING toont onder andere de totale waarde en het rendement van je beleggingen. Onderin staat je portefeuille met alle producten die je in bezit hebt. Klik bovenaan op “Geld overschrijven” om geld op je beleggersrekening te storten.

De specificaties van je overschrijving

In het volgende scherm geef je de gegevens van je overschrijving op. Deze stap is hieronder afgebeeld.

Bij de ING is het alleen mogelijk om vanaf je betaalrekening bij deze bank op je beleggersrekening te storten. Selecteer in het eerste veld een betaalrekening. In het tweede veld geef je het bedrag dat je wenst over te storten op. Zorg ervoor dat jouw beleggersrekening in het derde veld staat. Klik vervolgens op “Volgende”.

Controleer de details van de overschrijving

In de laatste stap zie je nogmaals de details van de overboeking. Controleer of die helemaal in orde zijn. Klik op “Verzenden” om de opdracht uit te laten voeren. Het betreft een transactie binnen dezelfde bank en van en naar dezelfde rekeninghouder. Daarom staat het geld binnen enkele minuten op je beleggersrekening.

15 februari 2021
Was this article helpful?