Een aankoop doen met je beleggersrekening van de SNS Bank

Met een beleggersrekening bij de SNS Bank ben je in staat om in vijf verschillende mixfondsen te investeren. Die verschillen onderling in het risico dat je neemt. De fondsen lopen van Zeer Offensief naar Zeer Defensief. Om te beginnen log je allereerst in op je account bij de SNS Bank. Ga naar: https://www.snsbank.nl/particulier/home.html. Klik vervolgens rechts bovenin het scherm op “Internetbankieren Mijn SNS – Inloggen”. Geef je gebruiksnaam en wachtwoord op en klik op “Inloggen”. Het onderstaande scherm verschijnt.

Het beginscherm van de SNS Bank

Begin met investeren in een mixfonds

Aan de linkerkant van het scherm staat een lijst met koppen en handelingen die je uit kunt voeren. Onder “Beleggen” staat “Portefeuille Overzicht”. Klik hierop om in het onderstaande scherm terecht te komen.

Het overzicht van je portefeuille bij SNS Doelbeleggen

Bij de SNS Bank krijg je de mogelijkheid om op twee manieren geld in fondsen te investeren. Dat doe je direct door op “Aan- en verkopen” te klikken of met een vooraf bepaald doel door “Doelplanner” te selecteren.

Direct aankopen doen bij de SNS Bank

Klik op “Aan- en verkopen” als je geld dat je momenteel op je beleggersrekening bij de SNS Bank hebt staan wenst te investeren. Kies voor “Fonds aankopen” of “Fonds periodiek aankopen”. Met “Fonds aankopen” leg je eenmalig geld in. Wanneer je voor “Fonds periodiek aankopen” kiest, dan leg je per maand, kwartaal, halfjaar of jaar geld in. Bij beide opties selecteer je een van de vijf fondsen en bepaal je het bedrag dat je wenst te investeren. Klik onderaan op “Verder” als je zeker bent van je order. Voer nogmaals je inloggegevens in om de opdracht uit te voeren.

Aankopen doen via de Doelplanner

Kies voor “Doelplanner” onder “Portefeuille Overzicht” om door te investeren een bepaald doel te bereiken. Stap 1 heet “Doelbedrag of maandbedrag?”. Hier geef je aan of je al een doelbedrag voor ogen hebt. Selecteer “Ik weet al welk doelbedrag ik over een tijd bij elkaar wil hebben” wanneer dat het geval is. Wil je per maand een vast bedrag inleggen? Vink dan “Ik wil elke maand een vast bedrag inleggen” aan. In de volgende stap geef je aan welk bedrag je wenst te beleggen en optioneel wat je doelbedrag en einddatum is. De 2e stap betreft het selecteren van het Mixfonds waar je geld in investeert. In de derde en laatste stap krijg je een overzicht van je opdracht te zien. De SNS Bank geeft weer wat de verwachtingen zijn en of je doelen realistisch gezien haalbaar zijn. Klik op “Opslaan”. Om de opdrachten uit te laten voeren dien je de geldbedragen zelf op je beleggersrekening te hebben staan. Dat doe je bijvoorbeeld door periodiek geld te storten zodat dit naar het gekozen fonds overgemaakt wordt.

16 februari 2021
Was this article helpful?