Een beleggersrekening openen bij de ASN Bank

Om te beleggen bij de ASN Bank heb je een beleggersrekening nodig. Die vraag je gewoon online aan. Wanneer je al over een andere rekening bij de ASN Bank beschikt, dan verloopt de aanvraag een stuk sneller. In dit voorbeeld beginnen we gewoon van vooraf aan. Ga naar de homepage van de ASN Bank: https://www.asnbank.nl/home.html. In het menu bovenaan het scherm klik je onder ‘Producten’ op ‘Beleggen’. Je gaat door naar het volgende scherm.

Kies de beleggersrekening die bij je past

Je krijgt de keuze tussen ‘ASN Doelbeleggen’ en ‘ASN Beleggersrekening’. De aanvragen verlopen grotendeels op identieke wijze. In dit voorbeeld kiezen we voor ‘ASN Beleggersrekening’. Als je meer informatie wilt klik je op ‘lees meer’. Selecteer ‘Open nu’ als je zeker weet dat je een beleggersrekening bij de ASN Bank wilt openen. Je krijgt direct weer de keuze tussen drie verschillende opties. De ASN Bank vraagt voor wie je een beleggersrekening opent. De opties zijn ‘Voor mijzelf’, ‘Voor ons samen’ en ‘Voor mijn (klein)kind’. In dit voorbeeld kiezen we voor ‘Voor mijzelf’. Klik op ‘Open nu’ om door te gaan met je aanvraag. Je doorloopt 6 stappen om je beleggersrekening te openen. Dat zijn:

  • 1. Persoonsgegevens
  • 2. Beleggen, toets uw kennis en ervaring
  • 3. Beleggen, uw kennis en ervaring: uitkomsten van de toets
  • 4. Rekeninggegevens
  • 5. Identificeren
  • 6. Overeenkomst en voorwaarden

Het invoeren van je gegevens

De eerste stap is redelijk vanzelfsprekend. Je voert zaken als je naam en adresgegevens in. Verklaar dat je een fiscaal inwoner van Nederland bent en geef je BSN-nummer op. De tweede stap is het beantwoorden van enkele vragen over beleggen. De ASN Bank komt graag te weten of jij kennis hebt over beleggen en of je beseft wat de risico’s zijn. Als je de antwoorden naar waarheid hebt ingevuld klik je op ‘Volgende’. De ASN Bank geeft je in de volgende stap advies. Dat advies is afhankelijk van je antwoorden. Het is met name belangrijk dat je weet wat de risico’s zijn en de verschillen tussen de mogelijke beleggingsfondsen begrijpt. Klik op ‘Volgende’ wanneer je het advies hebt doorgelezen.

Rekeninggegevens, identificatie en confirmatie

Stap 4 betreft het doorgeven van een tegenrekening. Dat dient een betaalrekening in een SEPA-land te zijn. Vul het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder in. Klik daarna op ‘Volgende’. Je gaat naar Stap 5. Die ziet eruit zoals hieronder is afgebeeld.

De ASN Bank geeft je 4 manieren om je te identificeren. Dat zijn:

  • 1. Ik ben al ASN klant en geïdentificeerd.
  • 2. Ik wil €0,01 via iDEAL overmaken en een kopie van mijn identiteitsbewijs uploaden.
  • 3. Ik stort na het openen een bedrag vanaf de rekening die ik hieronder opgeef en zal een kopie van mijn identiteitsbewijs uploaden.
  • 4. Ik wil geïdentificeerd worden door AMP op een zelfgekozen dag en locatie in Nederland.

Kies de optie die jouw voorkeur geniet. Wanneer je al klant bent bij de ASN Bank, dan raden wij de eerste methode aan. Je hoeft dan geen gegevens in te vullen of documenten op te sturen. De zesde en laatste stap is de ‘Overeenkomst en voorwaarden’. Die bestaat met name uit PDF-documenten met voorwaarden, regelgeving en andere belangrijke informatie. Neem deze documenten desgewenst zorgvuldig door. Geef daarna aan of je berichten van de ASN Bank in je mailbox wilt ontvangen. Als je overal mee akkoord bent klik je op ‘Rekening Openen’. Daarmee is de aanvraag afgerond.

16 februari 2021
Was this article helpful?