Een account aanmaken bij FitVermogen

Bij FitVermogen investeer je online geld in een beleggingsfonds naar keuze. Een account aanmaken bij deze broker is niet lastig. Om te beginnen ga je naar de homepage: https://www.fitvermogen.nl/. Rechts bovenin staat een oranje knop met “Rekening openen”. Door daarop te klikken open je het onderstaande scherm. Een rekening beginnen bij FitVermogen is volledig gratis. Het is wel noodzakelijk om eenmalig €1,- te storten om je tegenrekening te verifiëren. Die euro krijg je weer teruggestort.

Kies de rekening die bij je past

In de eerste stap vraagt FitVermogen om het type rekening dat je gaat openen. Op de website vind je informatie over de verschillende opties. “FitVermogen” is de meest standaard manier van beleggen. “FitVoorLater”, “StudieFit” en “HypotheekFit” zijn vormen van doelbeleggen. Daarmee spaar je voor een bepaald doel dat je in een vastgestelde periode wilt bereiken. In dit voorbeeld is gekozen voor FitVermogen. Je kiest gelijk daarna of de rekening alleen voor jezelf is of dat het een gedeelde rekening betreft. In dit voorbeeld kiezen we “Voor mijzelf”. Klik op “Ga Verder”.

Vul je persoons- en adresgegevens en je bankinformatie in

De tweede stap is het invullen van je gegevens. Dat zijn zaken zoals je voor- en achternaam en je e-mailadres. Ter verificatie dien je een woonadres op te geven. Door op “Ga Verder” te klikken ga je naar de derde stap. Dat is het invoeren van je bankgegevens. Je dient onder andere je Burgerservicenummer, bankrekeningnummer en je fiscale woonland op te geven. Ter verificatie van je gegevens dien je eenmalig €1,- over te maken. Die krijg je later weer teruggestort. De gangbare manier is om dat via iDEAL te doen. Onderin het scherm staat “Andere betaalwijze”. Klik daarop als je gebruik wilt maken van een bankoverschrijving. Dit neemt meer tijd in beslag. In dit voorbeeld is gekozen voor iDEAL. Selecteer “Ga Verder” om door te gaan.

Het controleren van je gegevens

In de vierde stap van de aanvraag tref je al je opgegeven informatie aan. Controleer zorgvuldig of alles klopt voordat je verder gaat met het openen van een rekening. Onderin dien je twee vinkjes te zetten. In de eerste geef je aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Je bent in staat om deze in te zien door op de link met “Algemene Voorwaarde”’ te klikken. Daarnaast dien je te verklaren dat je niet woonachtig, geboren of belastingplichtig bent in de Verenigde Staten. Selecteer “Bevestig” als je overal mee akkoord bent.  

Maak de €1,- over ter verificatie

Het platform is nadat je op ‘Bevestig’ hebt geklikt een paar seconden bezig met het verwerken van je aanvraag. Vervolgens ga je automatisch door naar de betaalomgeving van de bank die je op hebt gegeven. Maak via iDEAL €1,- over om je aanvraag af te ronden.

Ontvang je naam en wachtwoord in je mailbox

Als je de bovenstaande stappen doorlopen hebt, dan ontvang je een naam en wachtwoord van FitVermogen. Je naam staat hoogstwaarschijnlijk binnen enkele minuten in je mailbox. Uit veiligheidsoverwegingen stuurt FitVermogen het wachtwoord apart. Dat duurt een paar werkdagen.

De eerste keer inloggen bij FitVermogen

Gebruik de naam en het wachtwoord om in te loggen. Je krijgt direct daarna de gelegenheid om je wachtwoord te wijzigen naar iets dat je makkelijker onthoudt. In de tweede stap geef je een beveiligingsvraag met het antwoord op. In de derde en laatste stap van dit proces beantwoord je enkele vragen over je kennis over en ervaring met beleggen.

Op basis van de antwoorden op deze vragen schat FitVermogen jouw geschiktheid om te beleggen in. Dit is de laatste stap voor het aanmaken van een account.

16 februari 2021
Was this article helpful?