Een beleggersrekening openen bij Robein

Om een beleggersrekening bij Robein te openen ga je allereerst naar de homepage: https://www.robein.nl/. Midden op het scherm staat een roze knop met “Open een rekening”. Klik hierop om je aanvraag te starten.

Het begin van je aanvraag

Robein vraagt je in het eerste scherm om twee zaken. Dat is het bedrag dat je initieel wenst te investeren en de verdeling over de indexfondsen. Het is op een later moment mogelijk om meer geld te investeren of te kiezen voor periodieke beleggingen. De tweede stap heet “Kies uw portefeuille”. Je bepaalt de verdeling van je geld over de beschikbare fondsen. Het is mogelijk om dat helemaal zelf te bepalen. Je kiest dan voor “Handmatig”. Daarnaast is het mogelijk om een profiel te selecteren. Robein regelt dan de verdeling van je geld. De opties zijn “Defensief”, “Neutraal” en “Offensief”. Selecteer je voorkeur en klik onderaan op “Nu klant worden”. Het onderstaande scherm verschijnt.

De eerste stap van je aanvraag

Robein vraag je allereerst of je bekend bent met de manier van beleggen die wordt aangeboden. Daarna dien je aan te geven dat je geen “US Person” bent. Voer daarna een gebruikersnaam en e-mailadres in. Kies vervolgens een veilig wachtwoord en ga akkoord met het “Privacy en Cookie Policy”. Klik daarna op “Account openen”.

Open de link in je mailbox

Om je aanvraag te vervolgend dien je de e-mail te openen die Robein heeft opgestuurd. Klik op de link met “Bevestig e-mailadres”. Je komt in het onderstaande scherm terecht.

In totaal bestaat de aanvraag bij Robein uit 9 stappen. Dat zijn:

  1. Type rekening
  2. Persoonsgegevens
  3. Adresgegevens
  4. Identificatie
  5. Belastingplicht
  6. Bankgegevens
  7. Informatievoorziening
  8. Controle gegevens
  9. Inschrijving voltooid

Geef in stap 1 aan welk type rekening je wenst te openen. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor “Persoon Meerderjarig”. Klik daarna op “Opslaan en door naar stap 2”.

Stap 2: Het invoeren van persoonsgegevens

In deze stap geef je de standaard gegevens door. Dat zijn onder andere je naam, je adres, je geboortedatum en je geboorteplaats. Vul deze gegevens naar waarheid in en klik op “Opslaan en door naar 3: Adresgegevens”.

Stap 3: Adresgegevens: rekeninghouder

Deze stap is eveneens vanzelfsprekend. Je vult je adresgegevens en je telefoonnummer in. Om je aanvraag voort te zetten dien je het mobiele telefoonnummer te verifiëren. Dat doe je door op “Verifieer telefoonnummer” te klikken. Je krijgt vervolgens per SMS een bevestigingscode opgestuurd. Voer deze in en selecteer vervolgens “Opslaan en door naar 4: Verificatie”.

Stap 4: Identificatie: rekeninghouder

In deze stap dien je een kopie van je paspoort of identiteitskaart op te sturen. Daarnaast geef je het documentnummer door. Voer alles naar waarheid in en klik daarna op “Opslaan en door naar 5: belastingplicht”.

Stap 5: Belastingplicht: rekeninghouder

In deze stap dien je te verklaren dat je in Nederland belastingplichtig bent. Je geeft je burgerservicenummer door en verklaart dat je niet belastingplichtig in het buitenland bent. Verder is het mogelijk om het W8-formulier te downloaden. Om door te gaan dien je te verklaren dat je dit document gelezen hebt en akkoord gaat met de inhoud. Selecteer vervolgens “Opslaan en door naar stap 6: bankgegevens”.

Stap 6: Bankgegevens

Deze stap is weergegeven in de onderstaande afbeelding. Geef de naam van de rekeninghouder en het IBAN rekeningnummer door. Daarbovenop dien je een bankafschrift op te sturen. Die mag niet ouder zijn den 30 dagen. Klik daarna op “Door naar stap 7: Informatievoorziening”.

Stap 7: Informatievoorziening

In deze stap geef je de bron van je vermogen op. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor het ontvangen van e-mailberichten betreffende de participantenvergaderingen. De onderste optie is het al dan niet ontvangen van de laatste ontwikkelingen in een nieuwsbrief. Je bent vrij om te kiezen of je deze berichten wel of niet wilt ontvangen. Selecteer “Door naar stap 8: Controle van uw gegevens”.

Stap 8: Controle van uw gegevens

In deze stap krijg je een overzicht van alle gegevens die je hebt opgegeven. Lees deze rustig door om ze te controleren. Het is mogelijk om ze per stap aan te passen. Als je overal zeker van bent vink je onderaan het scherm “Zijn alle gegevens correct en naar waarheid ingevuld?” aan. Vervolgens klik je op “Door naar stap 9: Download contract PDF”.

Stap 9: Inschrijving voltooid

Deze stap betreft het downloaden en doorlezen van een PDF document. Hierin staat alle informatie over je nieuwe account. Robein heeft daarnaast een e-mail gestuurd. Daar staat een bevestigingslink in. Als je overal mee akkoord bent klik je op de bijbehorende link om je aanvraag af te ronden. Het duurt maximaal één werkdag voor je dit e-mailbericht ontvangt.

15 februari 2021
Was this article helpful?