Het openen van een beleggersrekening bij Meesman

Een beleggersrekening openen bij Meesman is een vanzelfsprekend proces. Om je aan te melden dien je de onderstaande vijf stappen te doorlopen.

  1. Rekeningsoort Kiezen
  2. Gegevens Invullen
  3. Gegevens Controleren
  4. Voorwaarden Accepteren
  5. Rekening Activeren

Na deze 5 stappen dien je nog een verificatieprocedure te doorlopen. Om een beleggersrekening te openen ga je naar de website van Meesman www.meesman.nl. Vervolgens klik je bovenaan in het scherm op ‘Open een rekening’. Je komt in het onderstaande menu terecht.

Stap 1: rekeningsoort kiezen

In de eerste stap dien je aan te geven welk soort rekening je wenst te openen. De opties zijn ‘Eén persoon’, ‘Twee personen’, ‘Een minderjarig kind’ en ‘Een bedrijf (BV, stichting etc.)’. In dit voorbeeld kiezen we voor ‘Een persoon’. Selecteer de gewenste optie en klik onderaan het scherm op ‘Volgende’.

Stap 2: gegevens invullen

In de tweede stap dien je een hele reeks aan gegevens in te vullen. Deze betreffen persoonlijke informatie, contactgegevens, een tegenrekening en inloggegevens. Daarnaast vraagt Meesman om een kopie van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Vul alle gegevens naar waarheid in en klik vervolgens onderaan het scherm op ‘Volgende’.

Stap 3: gegevens controleren

Meesman vraagt je om je gegevens te controleren in de derde stap. Neem rustig de tijd om na te gaan of je alles correct hebt ingevuld. Wanneer je hier zeker van bent, dan vink je onderaan het scherm ‘Bovenstaande gegevens heb ik gecontroleerd en zijn correct’ aan. Klik vervolgens op ‘Volgende’ om je aanvraag voort te zetten.

Stap 4: voorwaarden accepteren

In stap 4 staan de voorwaarden weergegeven.

Om je aanvraag te voltooien dien je hiermee akkoord te gaan. De voorwaarden zijn op dit scherm samengevat in korte bepalingen. Voor meer informatie klik je op ‘De hierboven genoemde documenten kunt u hier inzien’. Je gaat dan naar een andere pagina waar je individuele documenten kunt downloaden. Vink onderaan het scherm ‘Ik ben / Wij zijn akkoord met de bovengenoemde voorwaarden’ aan indien je overal mee akkoord bent.

Stap 5: rekening activeren

De laatste stap is het beantwoorden van een aantal vragen. Die betreffen zaken zoals het wel of niet ontvangen van de nieuwsbrief en waarom je voor Meesman gekozen hebt. Onderaan het scherm is het mogelijk om suggesties of opmerkingen te plaatsen. Selecteer ‘Verstuur’ om je aanvraag voort te zetten. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail van Meesman. Klik op de link om je aanmelding te bevestigen.

De laatste stap: het verifiëren van de rekeninghouder

Door op de link in de e-mail van Meesman te klikken kom je wederom op de website van deze aanbieder terecht. Hier klik je onder ‘Nog één laatste stap’ op ‘Verifieer Rekeninghouder’. Meesman maakt gebruik van IDIN. Daarmee identificeren nieuwe klanten zich door middel van de omgeving van hun eigen bank. Klik in het volgende scherm op de bank van je keuze.

Log in bij je bank op de manier die je gewend bent. Dit was de laatste stap. Je aanvraag bij Meesman is hiermee voltooid.

16 februari 2021
Was this article helpful?